Om oss

K A Lundbladh är ett medelstort företag, vi omsätter ca 400 miljoner SEK. Vi vill aldrig bli större än att vi är mer flexibla och kvicka än de stora drakarna. Men samtidigt vill vi vara stora nog att ha resurser när klippen dyker upp och priskonkurrensen hårdnar.

Företaget startade på 1930-talet, och våra viktigaste ledstjärnor är sedan dess att arbeta kundnära och att erbjuda hög servicenivå. Vi vill upplevas som bäst på smakrikedom, miljötänk, leveranssäkerhet och kundservice.

K A Lundbladh utgår från Malmö och Helsingborg. Vi är rikstäckande och levererar till restauranggrossister, stormarknader och ledande livsmedelsbutiker som profilerar sig som specialister på frukt, bär och grönsaker. Många kunder har vi samarbetat med i årtionden eller betydligt längre.

Leverantörer och partners

Vår bransch kännetecknas idag av stordrift och ett globalt förhållningssätt. Trots det har det aldrig varit viktigare att känna de lokala odlarna; hur hållbart de arbetar, deras miljöavtryck, odlingsmetoder, vilka sorter de odlar, deras personalpolitik osv. Det är först när man förstår och kontrollerar processen från frö till tallrik som man kan bli konkurrenskraftig och agera ansvarsfullt.

Ensam är sällan stark, och bra partners är därför en förutsättning för vår framgång. Vi samarbetar bl a med Odlarlaget som ägs av frukt- och grönsaksodlare i södra Sverige. Viktiga varumärken vi distribuerar är Fyffes (bananer), Casi (tomater) och Pepino Gold (äpplen). Vi har odlar- och grossistvänner över hela planeten som förser oss med allt du kan önska inom frukt och grönt.

Vi älskar bananer

Bananer är en viktig anledning till att K A Lundbladh finns. När vi startade 1930 var bananer en av få exotiska frukter som folk kände till. Det var en lyxig och sällsynt frukt ända tills man lärde sig att transportera dem. Båtar med fungerande kylrum blev vanligare, svinnet kunde äntligen minimeras, och med det gick priserna ned. Banan blev med tiden folkets favoritfrukt och är så fortfarande.

Läs mer om bananer